SZTE Info

Sajtómeghívó - az MTA szakmódszertani kutatásokat ösztönző pályázatán támogatást elnyert SZTE-s kutatók bemutatkozására

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önöket az MTA szakmódszertani kutatásokat ösztönző pályázatán támogatást elnyert SZTE-s kutatók bemutatkozása kapcsán rendezendő sajtónyilvános fórumra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Tudományos Akadémia szakmódszertani kutatásokat ösztönző pályázatán a 19 támogatásra érdemes kutatócsoport közül 6, azaz a nyertes pályázatok közel harmada az SZTE valamely karának, illetve valamely dolgozójának vezetésével valósul meg. A sajtónyilvános fórumon a nyertes pályázók 10 percben bemutatják projektjük lényegét, főbb vállalásait és várható eredményeit. Az előadások után lehetőség lesz kérdésekre is. A 6 szegedi nyertes programról röviden a csatolmányban olvashat.

 

Időpont: 2016. október 3. hétfő 16 óra.

 

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal, 2. emelet 229-es terem (Szeged, Dugonics tér 13.)

 

A rendezvényre szeretettel várjuk a sajtó munkatársait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.