SZTE Info

Sajtómeghívó - Életmentő berendezések a szegedi női klinikának

A Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika tisztelettel meghívja Önt a 2015. december 4-én, 14 órakor tartandó ünnepélyes eseményre, amelyen egy közel kétmillió forint értékű melegítő- és újraélesztő asztalt valamint egy több mint félmillió forint értékű pulzusszám- és oxigéntelítettség mérésére alkalmas eszközt adnak át a klinika részére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen jelen lesz:

Dr. Németh Gábor tanszékvezető egyetemi docens, SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Dr. Orvos Hajnalka egyetemi docens, SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Dr. Lázárné Megyeri Zita kuratóriumi tag, Korábban Érkeztem Alapítvány

Dr. Kiss Ribó László megyés püspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye

Steiner András ügyvezető igazgató, MEDICOR Elektornikai Zrt.

 

Helyszín: SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika könyvtára
(Szeged, 6725
Szeged, Semmelweis u. 1.)

 

A Korábban érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány 2013 óta támogatja a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjában kezelt koraszülöttek, újszülöttek ellátását műszerbeszerzésekkel, valamint a beteg újszülöttek szüleit támogató programok szervezésével. Az Alapítvány a Miklósa Erika Jótékonysági koncert bevételéből többek között a SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újszülött osztályát támogatja egy közel kétmillió forint értékű Babylife BLR-2100 típusú melegítő- és újraélesztő asztal megvásárlásával.

 

A MEDICOR Elektronika Zrt. a jótékonysági akcióhoz csatlakozva az újraélesztő asztalt egy több mint fél millió Ft értékű integrált pulzusszám- és oxigéntelítettség mérésére alkalmas eszközzel (pulzoximéter) egészíti ki.

A SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán kezelt koraszülöttek döntő többsége a regionális központként működő Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán jön világra, nagy részük császármetszés útján. Létfontosságú, hogy az első ellátás megfelelő körülmények között történjen. Ezt biztosítja a műtőben elhelyezendő újraélesztő asztal, mely megfelelően megvilágított, kontrollálhatóan melegített felületet teremt az újszülöttek ellátására, szükség esetén újraélesztésére közvetlenül a megszületés után.


Az SZTE sajtónyilvános programjára szeretettel várjuk a sajtó munkatársait!


További információ:


Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 4399316, e-mail: press@rekt.szte.hu

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.