Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Szakmai gyakorlat, ösztöndíj, kutatás-fejlesztési eredmények hasznosítása

Sajtóközlemény - Szakmai gyakorlat, ösztöndíj, kutatás-fejlesztési eredmények hasznosítása

2015. október 19.

A víz- és szennyvízkezelési valamint más környezetvédelmi alap és alkalmazott kutatások területén működik együtt a Szegedi Tudományegyetem és a Givaudan Hungary Kft. A szegedi egyetem rektorhelyettese és a társaság ügyvezetője szerdán írta alá a stratégiai együttműködési megállapodást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoDr. Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese és Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. gyárigazgatója írta alá azt a stratégiai együttműködési megállapodást szerdán, amely az alap- és alkalmazott kutatások mellett az oktatásra és a közös pályázatokra is kiterjed.


Az intézmény és a társaság főként az eddig elkezdett kutatási-fejlesztési tevékenységeket folytatják és bővítik ki, kiemelten az alábbi területeken: környezetvédelem, a víz- és szennyvízkezelés, , műszaki és karbantartási fejlesztések valamint minőség-ellenőrzés.


Mindemellett a Givaudan Hungary Kft. szakmai gyakorlatokra fogad mérnök szakon tanuló hallgatókat, valamint támogatja a Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozási törekvéseit, például ösztöndíjjal, illetve a középiskolásoknak szervezett tanulmányi versenyek támogatásával. Ehhez – az SZTE Alma Materrel való együttműködésen belül – kapcsolódik az egyetemi értékek megőrzésének támogatása.


Az egyetem és a társaság megállapodtak arról is, hogy együttesen pályáznak a közös érdeklődési körükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítására is.


Az ízesítőanyag és illatanyag ipar piacvezető vállalataként a Givaudan egyedi és innovatív íz és illatanyagokat állít elő a megrendelői számára szerte a világon. A svájci központú, globális vállalat piaci részesedést tekintve vezető az ízesítőanyagok és illatanyagok gyártása és értékesítése terén. Vezető pozícióját alátámasztja értékesítési és marketing jelenléte a fejlődő és fejlett piacokon. A Givaudan által előállított ízesítőanyagokat felhasználják italok, sósalapú ízesítőanyagok, snack fűszerkeverékek, édesipari termékek és tejtermékek gyártása során. A makói gyár ízesítőanyagok széles körét gyártja és szállítja a világ minden tájára. A világcég illatanyagokat is állít elő illatszereket és tisztítószereket gyártó vállalatok számára, a minőségi parfümöktől a mosószerekig.

A stratégiai megállapodás három évre szól.

 

 

 

További információ:


Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2300 oktatójával –, valamint 23 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek