Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Együttműködés a gyógyszerkutatásban

Sajtóközlemény - Együttműködés a gyógyszerkutatásban

2015. július 21.

Elsősorban a gyógyszerkutatás, a gyógyszergyártás és a termékfejlesztés területén kíván közös kutatás-fejlesztési tevékenységet végezni a Szegedi Tudományegyetem és a száz százalékban magyar tulajdonú Goodwill Pharma Kft. a most megújított együttműködési megállapodásuk keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoA szerződést Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora, Devecz Miklós, az SZTE kancellára és Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Kft. alapító tulajdonosa írta alá 2015. július 21-én.

 

A Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Kft. együttműködnek a kutatás-fejlesztés és innováció területén, projektötleteket gyűjtenek. Szintén céljuk a kutatók motivációjának elősegítése az Egyetem érdekeinek tiszteletben tartásával. Figyelemmel kísérik a közös kutatási és innovációs, valamint oktatási projektekhez bevonható támogatásokat és finanszírozási lehetőségeket, és közös pályázatokat nyújtanak be.

 

A Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Kft. megállapodtak abban, hogy a vállalat a gyakorlat-orientált oktatás jegyében tanulási, továbbfejlődési lehetőséget biztosít a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Emellett segíti egyes hallgatók diplomamunkájának elkészülését is. A cég gyakorlati együttműködési lehetőséget biztosít az oktatás és képzés területén az egyetem dolgozói számára is. A duális és szemi-duális képzésben is együttműködnek, ennek feltételeit külön megállapodásban rögzítik.

 

Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus elmondta: a megállapodás célja a Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Kft. hazai és nemzetközi szerepének, eredményeinek erősítése közös kutatás-fejlesztési, és egyéb innovatív projektek mentén - elsősorban a gyógyszerkutatás, gyógyszergyártás, és termékfejlesztés területén.

 

Dr. Jójárt Ferenc ügyvezető igazgató azt emelte ki, hogy a Goodwill Pharma Kft. az együttműködési lehetőségek kapcsán folyamatos információcserét, kapcsolatot biztosít a Szent-Györgyi Albert Élettudományi Klaszterrel köthető megállapodások tekintetében is.

 

A Goodwill Pharma Kft. 2014-ben C-vitamin termékeit Szent-Györgyi Albert professzorról nevezte el, így adózva tisztelettel a Magyarország tudományos örökségét képező Nobel-díjas felfedezés előtt. Szent-Györgyi Albert tudományos életútja kiemelkedő példakép a jövő nemzedékek előtt is.

 

Az együttműködési megállapodás eredményeként kialakított témákra, projektekre a felek külön-külön egyedi megállapodásokat kötnek, amelyekben meghatározzák az adott feladat feltételeit, részleteit. A Goodwill Pharma Kft. és a Szegedi Tudományegyetem kinyilvánítja együttműködési készségét az innováció-, közös projektfejlesztés, pályázati részvétel- és oktatás- képzés területén, amelyek révén Szeged és térségének társadalmi és gazdasági élete gazdagodik, erősödik.

 

 

 

 

További információ:

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 20 981 99 51, e-mail: bittner.peter@rekt.szte.hu

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: nyemcsok.eva@rekt.szte.hu

 

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2500 oktatójával –, valamint 25 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

 

Goodwill Pharma Kft.

A Goodwill Pharma Kft. 1997-ben alapított, 100%-ban magyar tulajdonú, hazai munkaerőt foglalkoztató vállalkozás, melynek székhelye Szeged. Főbb termékcsoportjai a következők: fájdalomcsillapítók, szív- és érrendszeri készítmények, mozgásszervi készítmények, étrend-kiegészítők, vitaminok, orvostechnikai eszközök gyártása és forgalmazása. A cég mára már a magyar gyógyszeripar egyik közismert szereplőjévé vált.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek