SZTE Info

Sajtómeghívó - Az SZTE-re látogat Olle Schmidt, a svéd Liberális Párt tagja

Olle Schmidt, a svéd Liberális Párt tagja, az Európai Parlament ALDE (Liberals and Democrats in the European Parliament) pártcsoportjának korábbi képviselője a Szegedi Tudományegyetemre látogat, ahol Pelle Anitával, az SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézetének docensével, az Európai Bizottság által 2014-ben Jean Monnet Chair címmel kitüntetett munkatársával sajtótájékoztatót tart 2015. december 3-án, csütörtökön 16:00 órától. Helyszín: SZTE GTK főépület, (Kálvária sgt. 1.), KO 101-es terem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Olle Shmidt az EP to Campus program keretében látogat az SZTE-re. A program célja, hogy az EP korábbi tagjai megosszák szakértelmüket és tapasztalatukat az egyetemekkel. A korábbi EP-tag részt vesz az ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet által működtetett EUROPE DIRECT Szeged európai információs iroda szervezésében megrendezésre kerülő Integrációs Klub rendezvényen, 2015. december 3-án 17:00 órakor, valamint órát tart az ÁJTK International Relations mesterképzésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.