Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

Sajtómeghívó a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

2015. november 03.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önöket a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre, amelyre idén rekordszámú csapat nevezett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoA megnyitó időpontja:

2015. november 5., csütörtök, 11:30, helyszíne: SZTE Rektori Hivatal Díszterem (Szeged, Dugonics tér 13.)

A versenyt megnyitja: prof. Dr. Martinek Tamás, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese és prof. Dr. Dux László, a verseny zsűrijének elnöke.

 

A verseny döntőjét

2015. november 6-án, pénteken az SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épületében (Szeged, Dóm tér 10.) rendezzük meg 08:30-tól.

 

A verseny ünnepélyes eredményhirdetésének időpontja:

2015. november 6., péntek, 10:50, helyszíne: SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület

(Szeged, Dóm tér 10.).

A meghívó itt letölthető


Rekordszámú csapatrészvétellel rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt (SZGYTV), amelyet negyedik éve hirdet meg középiskolások számára. A tanulmányi verseny megnyitóját csütörtökön rendezik a Rektori Hivatalban. A verseny – amelyet 2012-ben rendezett meg először az SZTE - a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít, a C-vitaminhoz kapcsolható tantárgyakra – kémia, fizika, biológia - épül. Idén a verseny altémája „Szent-Györgyi Albert élete és munkássága az USA-ban”. A versenyre való felkészülést az SZTE ajánlott irodalomjegyzékkel segíti.

 

A pénteki döntőbe már csak a legjobb hat csapat kerülhet be, ők versengenek majd az összesen 600 ezer forint értékű pénzdíjért, valamint az értékes tárgynyereményekért.

 

Az SZGYTV a Szeged Tudományegyetem elméleti és gyakorlati szakembereinek (egyetemi oktatók, kutatók, hallgatók), együttműködésével zajlik. A tanulmányi versenyt a Szegedi Tudományegyetem által felállított szakmai bizottság irányítja. A zsűri elnöke Dr. Dux László professzor. Az SZTE idén is több céget tudhat támogatói között: a verseny aranyfokozatú támogatója a 77 Elektronika Kft. és a Richter Gedon Nyrt. A Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny további támogatói: Goodwill Pharma Kft., Rivan-Nova Kft., Klinikai Sebészet Fejlődéséért Alapítvány, Bonafarm, ELIHU Nonprofit Kft., ContiTech, Pharmahungary Group.

 

A tanulmányi verseny mellett a csapatok kreatív kategóriában is nevezhettek. A rövidfilmek Szent-Györgyi Albert Egyesült Államok-beli munkásságát kell bemutatniuk. A verseny szervezői a legjobb alkotás készítőit is díjazzák.

 

A versenyzők pénteken meghallgathatják Eric Francis Wieschaus Nobel-díjas amerikai genetikus, embriológus előadását is. Az amerikai tudós 1995-ben Christiane Nüsslein-Volharddal és Edward B. Lewis-szal megosztva elnyerte a orvostudományi Nobel-díjat a korai embrionális fejlődés genetikai szabályozását illető felfedezéseiért. A verseny résztvevői este meghívást kapnak a program gálavacsorájára, amelyen szintén találkozhatnak a Nobel-díjas tudóssal is.

 

 

 

További információ:

 

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

 

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Szegedi Tudományegyetem mintegy 7 ezer dolgozójával – ezen belül 2300 oktatójával –, valamint 23 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Évek óta a világ legjobb 500 egyeteme között tartják számon, egyben a régió és hazánk legzöldebb egyeteme. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. A Szegedi Tudományegyetemen a legkiválóbb oktatók, kutatók adják át tudásukat a fiataloknak. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az egyetem számos stratégiai partnerkapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és Európa legmodernebb, most épülő lézerközpontjával, az ELI-vel. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Elérhetőségeink: www.u-szeged.hu, www.facebook.com/univszeged

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek