SZTE Info

Sajtómeghívó - Közel 3,6 milliárdos projekt zárul a Dialízis Központban

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban nagy értékű közel 3,6 milliárdos eszközbeszerzési projekt valósul meg az új helyre költöző Dialízis Központban, a Radiológia és a Nukleáris Medicina Osztályon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A részletekről, a fejlesztés jelentőségről adnak tájékoztatást az egyetem vezetői a december 3-án megrendezésre kerülő nyitórendezvény sajtótájékoztatóján.


Sajtótájékoztató időpontja: 2015. december 3., csütörtök, 11.30 óra

Helyszín: MTA SZAB Székház, 216-os terem (6720 Szeged, Somogyi u. 7.)

 

Program:

11:30 - 12:00 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

12:00 - 13:00 FOGADÁS

13:00 - 14:00 ÜNNEPÉLYES NYITÓ RENDEZVÉNY

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.