Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Természettudományos családi nap az SZTE-n

Sajtómeghívó - Természettudományos családi nap az SZTE-n

2015. november 19.

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola tisztelettel meghívja Önöket a Kísérletek kavalkádja című természettudományos családi napra a SzeReTeD Labor és partnerintézményeinek szervezésében.

Időpont: 2015. november 21., szombat 9.00-12.30

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (Szeged, Kálvária sgt. 23.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen több mint 50 asztalon, az AGÓRA szinte összes termében végezhetnek kísérleteket a látogatók délelőtt 9.00 és 12.30 között. A 8. osztályos diákok vezetésével 25 különböző természettudományos interaktív helyszínen kísérletezhetnek az érdeklődők. Azok számára, akik saját kísérleti eszközt szeretnének építeni (amit haza is vihetnek) 10 helyszínen különböző témájú barkács-asztalok állnak majd rendelkezésre. A tematikus termekben a biológia, a fizika vagy a kémia iránt érdeklődők egy egész teremnyi asztalon végezhetnek megfigyeléseket és vizsgálatokat. Vállalkozó kedvű látogatók a természettudományos ötpróbán mérhetik össze tudásukat. 10 helyszínen logikai és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek a látogatók. Lesz egy olyan terem, ahol kipróbálhatják a résztvevők, hogy hogyan lehet a mobiltelefont kísérletezésre, tudományos mérésre használni. A legkisebbeket a 6 év alattiak terme várja majd, ahol életkoruknak megfelelő természettudományos játszóházzal várjuk őket. Minden egész órában 20 perces látványos kísérletes előadással várjuk a vendégeket a nagyelőadóban. Az Agórában működő Játsszunk tudományt! szakkörösei is fognak kísérletezni, illetve a Látványlaborban is lesznek bemutatók.

 

A rendezvény célja, hogy a nagyközönség is részese lehessen annak az élménynek, melyet a SzeReTeD laborban tevékenykedő 18 partnerintézmény diákjai élnek át a Laborban folyó munka során. A rendezvényen diákok vezetésével végezhetnek kísérleteket azok a látogatók, akik eljönnek ezen a szombat délelőttön az AGÓRÁba. Tulajdonképpen egy nyitott laboratóriumi napot tartunk, melynek a bemutatkozáson kívül másik célja a természettudományok kísérleti tapasztalatszerzésen alapuló népszerűsítése.

 

A természettudományos családi napot a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium (SzeReTeD) szervezi, partnerintézményeinek közreműködésével.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek