SZTE Info

Meghívó - Horizon 2020 - a jövő pályázati lehetőségei

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felsoTisztelt Szerkesztőség! Kedves Kolléga!


Többek között az intelligens technológiák, a biogazdaság, az agrárinnováció, és az élettudományok területén 2016-2017-re meghirdetett pályázati lehetősségekről szervez Horizon 2020 néven szakmai konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága. A „Mérlegen az eddigi tapasztalatok és a jövőbeni lehetőségek” című fórumon az SZTE kiemelt kutatói osztják meg a nyertes pályázataik során szerzett tapasztalataikat annak érdekében, hogy a leendő pályázók, kutatók, ipari partnerek minél sikeresebben szerepelhessenek a program következő kiírásaiban. Emellett pályázati bírák is beszámolnak az eddig beadott pályázatok esetében leggyakrabban elkövetett hibákról, illetve ismertetik a jövőbeli főbb bírálati szempontokat is.


Időpont: 2015. szeptember 17-én (csütörtök) 10:00-15:00

 

Helyszín: Rektori Hivatal, II. emelet, Díszterem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)


Az eseményen részt vesz és 10.00 órakor köszöntőt mond:

· Prof. Dr. Szabó Gábor, Rektor, Szegedi Tudományegyetem

· Devecz Miklós, Kancellár, Szegedi Tudományegyetem

· Csuzdi Szonja, Főosztályvezető, Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

 

A szervezők az egész napos rendezvényre szeretettel várják a sajtó képviselőit.


A sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.