SZTE Info

Sajtómeghívó - Háttérbeszélgetés a duális képzésről

2015. április 21-én (kedden) 12 óra 45 perckor az EMMI részéről Háry András miniszteri biztos, valamint az SZTE részéről Devecz Miklós kancellár, illetve az SZTE Mérnöki Kar képviseletében Bíró István egyetemi docens válaszol a szerkesztőségek, a médiumok érdeklődő munkatársainak a duális képzéssel kapcsolatos kérdéseire az SZTE központi épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) 5. számú termében.

A sajtómeghívó itt elérhető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Háry András miniszteri biztos az SZTE vezetőivel – többek között Devecz Miklós kancellárral, Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettessel –, valamint a szeptemberben induló duális képzésben érintett oktatókkal, illetve a duális képzést bevezetni tervező karok vezetőivel egyeztet.


Ezt követően – 2015. április 21-én (kedden) várhatóan – 12 óra 45 perckor az EMMI részéről Háry András miniszteri biztos, valamint az SZTE részéről Devecz Miklós kancellár, illetve az SZTE Mérnöki Kar képviseletében Bíró István egyetemi docens válaszol a szerkesztőségek, a médiumok érdeklődő munkatársainak a duális képzéssel kapcsolatos kérdéseire az SZTE központi épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) 5. számú termében.


Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!


A duális képzésről a sajtó képviselői számára biztosított háttérbeszélgetésre minden érdeklődőt tisztelettel hívunk, szeretettel várunk!


Üdvözlettel:
Újszászi Ilona
SZTE Közkapcsolati Igazgatóság
SZTE sajtószóvivő
mobil: +36 70 333 86 54
e-mail: szovivo@rekt.szte.hu.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.