SZTE Info

Sajtómeghívó


A Szegedi Egyetemi Tudástár 8 kötetében a szegedi universitas mai professzorai és oktatói mutatják be a kutatói pálya szépségét, bepillantást engednek a tudomány izgalmas világába, keresztmetszetét adják a Szegedi Tudományegyetem eddigi teljesítményének. A 8 kötet bemutatóját - a tudománynépszerűsítés jeles művelőinek közreműködésével - 2015. február 25-én (szerdán) 16 órától a Móra Ferenc Múzeum dísztermében tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A hivatalos meghívó itt elérhető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.