Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény az SZTE előkészületben levő szervezeti dokumentumairól

Sajtóközlemény az SZTE előkészületben levő szervezeti dokumentumairól

2015. március 02.
1 perc

Az utóbbi napokban több, főként elektronikus sajtóorgánum foglalkozott a Szegedi Tudományegyetem előkészületben levő szervezeti dokumentumaival. A hírek alapjául az a sajnálatos tény szolgált, hogy a döntés előkészítését szolgáló anyagok valamilyen módon eljutottak egy internetes bloghoz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE vezetése szeretné hangsúlyozni, hogy míg az egyetem működésére vonatkozó összes dokumentum nyilvános az intézmény honlapján – és ez természetesen a jövőben is így lesz –, addig a döntés előkészítésére vonatkozó anyagok csak az SZTE polgárai számára készülnek. Ebből következik az is, hogy a szabályzatok elfogadásáig az intézmény vezetésének tartalmi kérdésekkel kapcsolatban nem áll módjában megnyilatkozni; annak ellenére sem, hogy már eddig is számos olyan észrevétel látott napvilágot, amely szakmailag tarthatatlan, és a jogszabályi háttér ismeretének hiányáról tanúskodik.

A Szegedi Tudományegyetem vezetésének meggyőződése, hogy olyan felelős egyeztetési/döntési folyamatban, mint amilyen most zajlik, a nyilvánosság fórumain keresztül történő bármilyen – akár jóhiszemű – nyomásgyakorlás, valójában az intézményi autonómia megsértését jelenti.

 

 

 

További információért forduljon bizalommal az SZTE szóvivőjéhez, Újszászi Ilonához –

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek