Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Közös diplomát adhat ki az SZTE GTK és a francia Normandy Business School

Sajtóközlemény - Közös diplomát adhat ki az SZTE GTK és a francia Normandy Business School

2015. március 26.
2 perc

Az újabb kettős diploma megállapodás a képzés színvonalának emelkedésén túl hozzájárulhat a szegedi hallgatók, illetve általában az SZTE versenyképességének növeléséhez is.

A sajtóközlemény itt elérhető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kettősdiploma-kiadásról írt alá szándéknyilatkozatot 2015. március 19-én a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a franciaországi Ecolede Management de Normandie (E.M.Normandie – Normandy Business School). A szerződés lehetővé teszi, hogy a két egyetem mesterképzésben tanuló hallgatói angol nyelvű részképzésen vehessen részt a másik intézményben, és tanulmányaikat mindkét universitas által kibocsátott diplomával zárhassák. A szegedi közgazdász hallgatók közül az angol nyelvű nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakon tanulók számára nyitott ez a lehetőség.

A szándéknyilatkozatot Jean-Guy Bernard, a Normandy Business School igazgatója és Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora mellett Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja látta el kézjegyével.

Vilmányi Márton a megállapodást több szempontból is méltatta. – Az együttműködés jól illeszkedik az SZTE Gazdaságtudományi Kar stratégiájába, értéket teremt a hallgatók számára, hiszen nem csupán Magyarországon szerezhetnek ismereteket, hanem jelentős tapasztalatra és többlettudásra tehetnek szert Franciaországban is. Több mint hatvan partnerintézménnyel kötöttünk eddig kétoldalú Erasmus-megállapodást, hallgatóink ennek köszönhetően európai és Európán kívüli országokban tölthetnek el hosszabb-rövidebb időt. Kettős diploma kibocsátásáról elsőként a Páviai Egyetemmel írtunk alá szerződést, melyet a Normandy Business School-lal folytatunk. Törekszünk arra, hogy ezen tapasztalatainkat felhasználva az eddigi megállapodásokat továbbiak kövessék. Számos – elsősorban európai – egyetemmel készítünk elő hasonló megállapodást. Terveink szerint a következő esztendőkben három-négy szándéknyilatkozatot, illetve kettős diploma megállapodást is alá tudunk majd írni.

 

További információért forduljon bizalommal az SZTE szóvivőjéhez, Újszászi Ilonához –

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek