SZTE Info

Sajtómeghívó - TIOP záró rendezvény - Bolyai Épület ünnepélyes átadása

Időpont: 2014. május 16., péntek, 14:00

Helyszín: SZTE Természettudományi és Informatikai Kar

Szeged, Aradi vértanúk tere 1. Bolyai épület

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Egyetemi Tudás-sétány továbbfejlesztése az élettudományi infrastruktúra modernizációján keresztül című TIOP-1.3.1-10/1-2010-0007 azonosító számúzáró rendezvényét 2014. május 16., péntek, 14 órától az SZTE Természettudományi és Informatikai Karon (Szeged, Aradi vértanúk tere 1. Bolyai épület) tartják; a felújított Bolyai épületet a sajtó munkatársai már 12:30 órától megtekinthetik, ott fotókat, vágóképeket készíthetnek.


A hivatalos sajtómeghívó itt megtekinthető


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.