SZTE Info

Sajtómeghívó az SZTE Fogorvostudományi Kar Tudományos Továbbképző Konferenciájára

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar az Implantológiai és a Parodontológiai Társaság, valamint az International Congress of Oral Implantology támogatásával nemzetközi tudományos továbbképző konferenciát tart 2014. május 9-10-én az SZTE József Attila Tanulmány és Információs Központban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tanácskozáson az SZTE munkatársai mellett 8 ország 14 vendégelőadója számol be a napjainkban a fogorvostudomány és fogászat egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó területéről, a fogászati implantológia és az esztétikai fogászat fejlődéséről, eredményeiről. Az ünnepélyes megnyitó részeként emlékeznek meg a szegedi fogorvosképzés életre hívójának, a Fogorvostudományi Kar meghatározó alakjának, Tóth Károlynak 100. születésnapjáról. Ez alkalomból 2014. május 9-én 8 órakor avatják Kligl Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész bronztábla alkotását az SZTE Tanulmányi és Információs Központ Átriumában.

 

Időpontja: 2014. május 9., 8:00

 

Helyszín: SZTE TIK, Átrium

6722, Szeged Ady tér 10.

 

A konferencia részletes programja a csatolt mellékletben olvasható.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu


Perspektivak_2014_HU_vegleges

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.