SZTE Info

Sajtómeghívó - „SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS FEJLESZTÉSE AZ SZTE SZENT-GYÖRGYI ALBERT KLINIKAI KÖZPONTBAN” PROJEKT záró rendezvényére

Időpont: 2014. május 23., 11.00
Helyszín: 6725, Szeged, Semmelweis u. 6.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály (SBO) épülete kivitelezési munkáinak befejezése alkalmából szervezett, valamint Németh Lászlóné miniszter asszony jelenlétében zajló sajtónyilvános záró rendezvényére – időpont: 2014. május 23., 11 óra, hely: Szeged, Semmelweis u. 6.


A sajtómeghívó és a részletes program itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.