SZTE Info

Sajtómeghívó - Straub-napok az SZBK-ban

Időpontja: 2014. május 28-29.

 

Helyszín: MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, nagy előadóterem

Szeged, Temesvári krt. 62.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

 

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont hagyományos Straub-napok konferenciáját 2014. május 28-29-én tartja. A nagyszabású tudományos ülést május 28-án 10 órakor Ormos Pál akadémikus, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont főigazgatója nyitja meg. A konferencia keretében május 28-án 12.15-kor 28. alkalommal adják át a Straub-plakettet, melyet idén Deli Mária, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Biofizikai Intézet tudományos munkatársa vehet át.

 

Időpontja: 2014. május 28-29.

 

Helyszín: MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, nagy előadóterem

Szeged, Temesvári krt. 62.

 

A részletes programot a csatolt mellékletben találják.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.