SZTE Info

Sajtómeghívó - „Az innovációval kapcsolatos társadalmi, etikai és környezeti kihívások”

A konferencia időpontja: 2014. május 19. (hétfő) 10:00 óra

Helyszín: SZTE GTK KO Aula (6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Május 19-én, hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara ad otthont a FaRInn „Az innovációval kapcsolatos társadalmi, etikai és környezeti kihívások” konferenciának. Az esemény sajtónyilvános, a résztvevőkkel interjúkészítésre van lehetőség. Csatoltan küldjük a meghívót és a programot.

 


Üdvözlettel:


Újszászi Ilona
SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó, Médiacentrum

vezető

SZTE Rektori Hivatal sajtószóvivő

Mobil: +36 70 333 86 54
e-mail:
ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu
szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.