SZTE Info

Sajtómeghívó - „ATOMENERGIÁRÓL – MINDENKINEK”

Időpont: 2014. május 20-án (kedden) 10 óra 30 perc


Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, József Attila Tanulmányi és Információs Központ – Szeged, Ady tér 10.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. május 20-án (kedden) 10 óra 30 perctől az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) I. emeleti előadó termében


„ATOMENERGIÁRÓL - MINDENKINEK"


címmel ismeretterjesztő, regionális konferenciát rendez az Országos Atomenergia Hivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a budapesti TIT Stúdió Egyesület.

 

A programról további információt ad: Bukta Eszter titkárságvezető, főmunkatárs, TIT Stúdió Egyesület, telefonszám: 1/279-2297, mobil: 06-30-486-7944.

 


Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Médiacentrum vezető
SZTE szóvivő
mobil: +36 70 333 86 54
e-mail: szovivo@rekt.szte.hu


A sajtóanyag itt letölthető

A konferencia részletes programja itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.