SZTE Info

Sajtómeghívó - Ösztöndíjas börze és oktatói információs nap Szegeden

Időpont: 2014. február 13. (csütörtök) 10:00-14:00 óra
Helyszín: SZTE Rektori Hivatal (Szeged Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!


Ösztöndíjas börzét és oktatói információs napot szervez a Szegedi Tudományegyetemen a Tempus Közalapítvány és az SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodája. A börze programjában előadások, ösztöndíjas konzultációk, volt Erasmus hallgatók és Campus Hungary ösztöndíjasok élménybeszámolói mellett angol nyelvi készségfelmérők és interkulturális tréningek kapnak helyet. Az ösztöndíjas börze idei újdonsága az oktatói szekció, ahol hasznos tippeket kapnak a résztvevők jó pályázatok írásához, de szó lesz a nemzetközi felsőoktatás-fejlesztésben elérhető pályázati lehetőségekről és arról is, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni a felsőoktatási együttműködésekben. A méltán népszerű, de új névvel, valamint kibővült tartalommal jelentkező Erasmus+ program mellett az érdeklődők megismerhetik a Campus Hungary ösztöndíjakat, a CEEPUS és az EGT Alap ösztöndíjak részleteit.


Időpont: 2014. február 13. (csütörtök) 10:00-14:00 óra


Helyszín: SZTE Rektori Hivatal (Szeged Dugonics tér 13.)


További információk a részletes programmal együtt a www.u-szeged.hu/kulugy honlapon, illetve az SZTE Hírportálon találhatók.


Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!


Üdvözlettel:
Újszászi Ilona
SZTE Egyetemi Kiadó és MédiaCentrum vezető
SZTE szóvivő
mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu


A hivatalos meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.