SZTE Info

Sajtómeghívó - "Újszegedi geotermikus kaszkádrendszer kiépítése" projekt ünnepélyes projektzáró rendezvényére

Az "Újszegedi geotermikus kaszkádrendszer kiépítése" projekt bemutatóval színesített és állófogadással egybekötött, sajtónyilvános ünnepélyes záró rendezvényét 2014. november 19-én (szerdán) 11 órától az SZTE Herman Ottó Kollégium "A" épület (Szeged, Temesvári körút 50-52.) földszinti nagytermében tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Projektünk a végéhez közeledik: a közelmúltban megtörtént az újszegedi rendszer üzembe helyezése és elkezdődött a hőenergia-szolgáltatás a zömmel egyetemi, városi és megyei tulajdonban lévő intézményekből álló felhasználói kör számára. Sikeresen működik a fűtési célból kitermelt és felhasznált termálvíz mélységi rétegekbe való visszasajtolása is.


A beruházás befejezése kapcsán 2014. november 19-én, szerdán 11 órai kezdettel sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes projektzáró rendezvényt tartunk, melynek helyszíne az SZTE Herman Ottó Kollégium „A” épületének (Szeged, Temesvári krt. 50-52.) földszinti nagyterme.


Ezúton tisztelettel meghívjuk rendezvényünkre, illetve az azt követő állófogadásra.


A hivatalos meghívó és program itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.