SZTE Info

Sajtómeghívó - Szent Imre kollégium jubileuma

A szegedi Szent Imre Katolikus Egyetemi Szakkollégium rendszerváltás utáni újraalapításának 20. évfordulóján tartott ünnepség részeként, 2014. november 7-én 19 órakor a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében (Szeged, Dóm tér 6.) együttműködési megállapodást ír alá Prof. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem Rektora valamint Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, és Serfőző Levente egyetemi lelkész.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SzentImreKollegium_Mozes_Anita_fotojaA szegedi Szent Imre Katolikus Egyetemi Szakkollégium idén ünnepli rendszerváltás utáni újraalapításának 20. évfordulóját.

Erre emlékeznek 2014. november 7-én (pénteken) 19.00 órai kezdettel, a jelenlegi és volt kollégiumi tagok és vezetőik.

Helyszín: a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg terme ( Dóm tér 6.).

Az ünnepségen együttműködési megállapodást ír alá Prof. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora valamint Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, és Serfőző Levente egyetemi lelkész. A kontraktus lehetőséget ad majd arra, hogy a jövőben minél szélesebb körben tudjon együttműködni a két intézmény az egyetem és a kollégium szellemi és lelki életének gazdagabbá tétele érdekében.

 

Várjuk a sajtó képviselőit az eseményre!

 

Üdvözlettel:

 

 

Bartucz Katalin

Médiareferens

Szeged-Csanádi Egyházmegye

6720 Szeged

Aradi vértanúk tere 2.

tel.: (+36-62) 420-932/126 m

fax: (+36-62) 420-932/155 m

mobil: (+36-20) 378-1153

e-mail: bartucz.katalin@szeged-csanad.huÚjszászi Ilona

SZTE sajtószóvivő

SZTE Média Centrum

vezető

mobil: +36703338654

e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.