Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Szegedi medikusok is harcolnak az AIDS ellen

Sajtómeghívó - Szegedi medikusok is harcolnak az AIDS ellen

2014. november 18.
2 perc

Az AIDS világnapja alkalmából prevenciós napot szervez a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete (SZOE). A 14-25 éves korosztályt sokoldalúan megszólító, a figyelemfelhívásra és a megelőzésre hangsúlyt helyező, újszerű módszereket is alkalmazó hallgatói kezdeményezésről, a rendezvényről, illetve az AIDS elleni harc pillanatnyi állásáról a SZOE medikusai és az őket támogató SZTE oktatók sajtótájékoztatón számolnak be 2014. november 20-án (csütörtökön) 14 órakor az SZTE Általános Orvostudományi Kar bőrgyógyászati klinikája könyvtárában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szívügyének tekinti a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete (SZOE) a megelőzést, illetve az AIDS elleni harcot. Tény: a HIV-fertőzöttek száma 1990 óta Magyarországon közel hatszorosára, az AIDS-betegeké pedig közel háromszorosára emelkedett.


Az AIDS világnapja alkalmából 2014. december 1-jén prevenciós napot szervez a SZOE. A 14-25 éves korosztályt sokoldalúan megszólító, a figyelemfelhívásra és a megelőzésre hangsúlyt helyező, újszerű módszereket is alkalmazó hallgatói kezdeményezésről, a rendezvényről, illetve az AIDS elleni harc pillanatnyi állásáról a SZOE medikusai és az őket támogató SZTE oktatók sajtótájékoztatón számolnak be 2014. november 20-án (csütörtökön) 14 órakor az SZTE Általános Orvostudományi Kar bőrgyógyászati klinikája könyvtárában.


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Időpont:

2014. november 20. (csütörtök) 14 óra

 

Helyszín:

SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika könyvtár

(Szeged, Korányi fasor 6-8.)

 

Előadók:


Prof. Dr. Bari Ferenc (SZTE ÁOK, dékán),

Dr. Gaál Magdolna (SZTE ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, egyetemi adjunktus),

Horváthné dr. Hajdú Edit (SZTE ÁOK, Belgyógyászati Klinika Infektológiai Osztály, egyetemi docens)

Verpeléti Bence (Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete, reproduktív-egészségfejlesztési koordinátor).

 

További információ: Verpeléti Bence – „AIDS Világnap, Szeged” főszervező, e-mail: Szeged LORA [lora_szeged@humsirc.hu], telefonszám: +36 62/545 046.

 

A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete (SZOE) AIDS világnapi programját ismertető sajtótájékoztatóra szeretettel hívjuk, tisztelettel várjuk!

Üdvözlettel:

 

Újszászi Ilona

SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó, Média Centrum

vezető

SZTE sajtószóvivő

Mobil: +36 70 333 86 54

szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek