SZTE Info

Sajtómeghívó - Megkezdődik a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sugárterápiás ellátásának fejlesztése

PROJEKTNYITÓ sajtótájékoztatót tart Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem főigazgatója a TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0003 – Struktúraváltás támogatása az onkológiai centrum fejlesztésével a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban című projektről az MTA SZAB székházban 2014. november 19-én (szerda) 10 órától

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt vagy a szerkesztőség munkatársát a TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0003 – Struktúraváltás támogatása az onkológiai centrum fejlesztésével a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban c. projekt keretében szervezett


PROJEKTNYITÓ sajtótájékoztatóra,


valamint az azt követő ünnepélyes nyitórendezvényre és állófogadásra.


A sajtótájékoztatót tartja: Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem főigazgatója. Interjúkészítésre lesz lehetőség: Dr. Hajnal Ferenccel, a Szentgyörgyi Albert Klinikai Központ elnökhelyettesével, Prof. Dr. Pávics Lászlóval, a Nukleáris Medicina Intézet tanszékvezető egyetemi tanárával és Prof. Dr. Kahán Zsuzsannával, az Onkoterápiás Klinika tanszékvezető egyetemi tanárával is.

A több mint 1,1 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés célja a gyógyulási esélyek és minőség javítása. Az onkológiai ellátás régióközpont szintű fejlesztésével megfelelő kapacitású, fenntartható módon üzemeltethető, minőségi betegellátást és hatékony daganatdiagnosztikát lehetővé tevő korszerű egészségügyi infrastruktúra kialakítás a cél. Ez növeli a gyógyulási esélyeket és minőséget, csökkenti a gyógyulási időt és a rosszindulatú daganatok okozta halálozási arányt, ezáltal hozzájárul a régióban lakó emberek életminőségének és munkaképességének javulásához.


Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Területi Bizottságának Székháza (SZAB Székház), 6720 Szeged, Somogyi utca 7.

Időpont: 2014. november 19. szerda 10.00 óra


PROGRAM:

10:00 - 10:30 SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

10:30 - 11:30 MEGNYITÓ ÜNNEPSÉG

11:30 - 13:00 ÁLLÓFOGADÁS

 

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze Horváth Mónikánál a horvath.monika@newsbreakers.hu címen, vagy telefonon a 06 70 639 9303-as számon.


A hivatalos sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.