SZTE Info

Sajtómeghívó Martonyi János professzor 2 előadására

Martonyi János professor emeritus (SZTE ÁJTK Nemzetközi Magánjogi Tanszék), volt külügyminiszter két sajtónyilvános előadást tart az SZTE ÁJTK épülete (Szeged, Tisza Lajos krt. 54.) kari tanácstermében: 2014. november 27-én (csütörtökön) 17 órakor Az Európai Unió megújult intézményei a növekvő kihívásokkal szemben címmel; 2014. november 28-án (pénteken) 11 órától Globális gazdaság – Univerzális jog? címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

"Az Európai Unió megújult intézményei a növekvő kihívásokkal szemben" című előadásra szóló meghívó itt elérhető.


A „Globális gazdaság – Univerzális jog?” című előadásra a sajtómeghívó itt megtekinthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.