SZTE Info

Sajtómeghívó - Kizöldült a szegedi női klinika parkja

2014. november 12-én (szerdán) 14.00 órakor a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján (Szeged, Semmelweis u.1.) sajtótájékoztató keretében Dr. Balogh István, a KRIO Intézet tudományos igazgatója és Dr. Németh Gábor docens átadja a kórház felújított és növényekkel újraültetett udvarát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeretettel meghívjuk 2014. november 12-én 14.00 órakor a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára, ahol sajtótájékoztató keretében Dr. Balogh István, a KRIO Intézet tudományos igazgatója és Dr. Németh Gábor docens átadja a kórház felújított és növényekkel újraültetett udvarát.


Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ

Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

6725 Szeged, Semmelweis u.1.

 

A KRIO Intézet célja, hogy az orvostudomány legújabb vívmányainak segítségével esélyt adjon az embereknek a súlyos betegségből való felépülésre és a gyermekvállalásra. Fontos célkitűzésünk az is, hogy a kismamák nyugodtan és egészséges környezetben várhassák gyermeküket. A nyugodt gyermekvárást segíthetjük elő azzal is, hogy a klinikán a kismamák környezetét szebbé, kellemesebbé tesszük, hogy ezzel is megkönnyítsük a várandósság utolsó napjait.

 

Ezért támogattuk a szegedi klinika udvarának zöldítését is, hogy a klinikán tartózkodó kismamák minél egészségesebb és szebb környezetben pihenhessenek.

 

 

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

 

Dr. Balogh István

tudományos igazgató

KRIO Intézet


A hivatalos sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.