SZTE Info

Sajtómeghívó - "AZ ELI társadalmi, gazdasági megalapozása és multiplikátor hatása"

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar és a Szegedi Akadémia Bizottság szervezésében 2014. november 13-án (csütörtökön) 10 órától rendezik meg a Gazdasági és társadalmi elemzések és fejlesztési lehetőségek; az ELI társadalmi, gazdasági megalapozása és multiplikátor hatása című sajtónyilvános konferenciát. A plenáris ülésen - amelyet az SZTE GTK épületének (Szeged, Kálvária sugárút 1.) aulájában rendeznek - előadást tart: Prof. Dr. Rechnitzer János, Széchenyi István Egyetem, Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola vezetője, valamint Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, az Innovációs Szövetség elnöke.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A konferencia témája:

Az ELI hatásait feldolgozó interdiszciplináris konferencia célja, hogy lehetőséget teremtsen különböző tudományterületek együttgondolkodására a statisztika, a gazdaságtudományok, a társadalomtudományok, a mérnöktudományok és a természettudományok területéről.A hivatalos sajtómeghívó itt olvasható

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.