SZTE Info

Sajtómeghívó - Eszményektől a kompetenciák felé VIII.; Ifjúság, ifjúságügy – új kihívások és válaszok

Az SZTE roma integrációs tanulmányokról tart sajtótájékoztatót Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes, Kiss Mária Rita, az SZTE roma integrációs rektori munkacsoport megbízott vezetője, valamint Mészáros Ferenc SzOKeReSz szegedi roma szakkollégium igazgató 2014. november 21-én (pénteken) 9:10 - 9:20 óra között az MTA SZAB székházában (Szeged, Somogyi u. 7.) a VIII. Ifjúság, ifjúságügy – új kihívások és válaszok című konferencia nyitányaként.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hivatalos meghívó és részletes program itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.