Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyről

Sajtóközlemény az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyről

2014. november 28.
2 perc

Közel száz tehetséges középiskolás mérte össze tudását, az ország minden részéből és a határon túlról 29 csapat érkezett a Szegedi Tudományegyetemre a 2014. november 28-án megrendezett Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre. A vetélkedő aranyérmese a szegedi Radnóti gimnázium RMG 3.0 csapata lett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szent-Györgyi és a nők megjelenése a természet- és élettudományokban témában mélyedtek el a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny felhívására jelentkező 29 csapat tagjai. Gödöllőről Balassagyarmatról, Bonyhádról, Debrecenből, Makóról, Monorról, Mezőberényből, Orosházáról, Szegedről, Szentesről, Szolnokról, Temesvárról, Zentáról érkeztek diákok az SZTE 2014. november 28-i versenyére.

A számítógépes első forduló utáni, show-szerű döntőbe a legjobb 6 formáció – a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból a Martin és a csajok, valamint a Bonyhád nevet viselő csapat, a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumból a Debreceni Kvarkok, a szegedi Dugonics András Piarista Gimnáziumból a Szepi1, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból az RMG 3.0, valamint az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból a Doktorosokk – jutott.

Az első három helyezett csapat tagjai 240, 180 és 120 ezer forint ösztöndíjat, illetve értékes könyvjutalmat, SZTE-logós ajándékokat és egészségmegőrző csomagot nyertek. Aranyérmes lett a szegedi RMG 3.0 csapat, melynek tagjai: Bálint Armand Rafael, Fejes Roland és Juhász Dániel. A Szent-Györgyi Alberthez kötődő kérdésekre adott válaszai alapján második helyezett lett a Debreceni Kvarkok, harmadik a Bonyhád. A Doktorosokk formáció nyerte a kreatív fordulót: az SZTE-hez kötődő webes felületeken is megtekinthető lesz az orosházi diákok „Szent-Györgyi egy napja” című filmje.

 

További információ: Újszászi Ilona (SZTE Média Centrum) SZTE szóvivő – e-mail: szovivo@rekt.szte.hu, mobil: +36 70 333 46 54.


A sajtóközlemény itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek