Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

2014. november 28.
2 perc

A Középiskolások pénzügyi kultúrája kutatás 2014-es eredményeit 2014. november 27. mutatta be a kutatócsoport vezetője, Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK általános dékánhelyettese, tanszékvezető egyetemi docens Budapesten az Econventio Egyesület, az Állami Számvevőszék, a Szegedi Tudományegyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvételével szervezett Econventio Konferencián.

A kutatásról rövid összefoglaló készült, bemutatva a felmérés paramétereit, megállapításait és a kutatócsoport javaslatait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztő! Tisztelt Újságíró!

 

 

Az Econventio Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2010 óta foglalkozik középiskolások pénzügyi ismeretinek fejlesztésével. Négy év alatt 40.000 diák vett részt programokon, töltötte ki a pénzügyi intelligencia mérésére szolgáló Econventio tesztet – ezzel a témában Európa egyik legnagyobb mintavétele valósult meg.

 

A 2014-es pénzügyi kultúra kutatás eredményeit Dr. Kovács Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának általános dékánhelyettese, tanszékvezető egyetemi docens, az Econventio Egyesület és az SZTE GTK közös kutatócsoportjának vezetője 2014. november 27-én mutatta be Budapesten az Állami Számvevőszék székházában az Econventio Egyesület, az Állami Számvevőszék, a Szegedi Tudományegyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvételével szervezett Econventio Konferencián.

 

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a 2014-es „Középiskolások pénzügyi kultúrája” felmérés eredményeit bemutató összefoglalót. A rövid összefoglaló ismerteti a kutatás paramétereit, legfontosabb megállapításait, valamint összegzi a kutatócsoport javaslatait. Az összefoglalóból megtudhatja többek között, hogy a válaszadók hány százaléka vállalna külföldön munkát, hány százalékukat vidítja fel a vásárlás, és hány százalékuk takarékoskodna nyugdíjas éveire.

 

További kérdések esetén Dr. Kovács Péter szívesen áll rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken: kovacs.peter@eco.u-szeged.hu, 70/617 47 71.

 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Kocsis Lilla

Szegedi Tudományegyetem

Gazdaságtudományi Kar

Dékáni Hivatal

kocsis.lilla@eco.u-szeged.hu

30 479 1476

 

Középiskolások pénzügyi kultúrája felmérés eredményeinek összefoglalója itt olvasható

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek