SZTE Info

Sajtóközlemény

A Középiskolások pénzügyi kultúrája kutatás 2014-es eredményeit 2014. november 27. mutatta be a kutatócsoport vezetője, Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK általános dékánhelyettese, tanszékvezető egyetemi docens Budapesten az Econventio Egyesület, az Állami Számvevőszék, a Szegedi Tudományegyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvételével szervezett Econventio Konferencián.

A kutatásról rövid összefoglaló készült, bemutatva a felmérés paramétereit, megállapításait és a kutatócsoport javaslatait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztő! Tisztelt Újságíró!

 

 

Az Econventio Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2010 óta foglalkozik középiskolások pénzügyi ismeretinek fejlesztésével. Négy év alatt 40.000 diák vett részt programokon, töltötte ki a pénzügyi intelligencia mérésére szolgáló Econventio tesztet – ezzel a témában Európa egyik legnagyobb mintavétele valósult meg.

 

A 2014-es pénzügyi kultúra kutatás eredményeit Dr. Kovács Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának általános dékánhelyettese, tanszékvezető egyetemi docens, az Econventio Egyesület és az SZTE GTK közös kutatócsoportjának vezetője 2014. november 27-én mutatta be Budapesten az Állami Számvevőszék székházában az Econventio Egyesület, az Állami Számvevőszék, a Szegedi Tudományegyetem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériuma részvételével szervezett Econventio Konferencián.

 

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a 2014-es „Középiskolások pénzügyi kultúrája” felmérés eredményeit bemutató összefoglalót. A rövid összefoglaló ismerteti a kutatás paramétereit, legfontosabb megállapításait, valamint összegzi a kutatócsoport javaslatait. Az összefoglalóból megtudhatja többek között, hogy a válaszadók hány százaléka vállalna külföldön munkát, hány százalékukat vidítja fel a vásárlás, és hány százalékuk takarékoskodna nyugdíjas éveire.

 

További kérdések esetén Dr. Kovács Péter szívesen áll rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken: kovacs.peter@eco.u-szeged.hu, 70/617 47 71.

 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Kocsis Lilla

Szegedi Tudományegyetem

Gazdaságtudományi Kar

Dékáni Hivatal

kocsis.lilla@eco.u-szeged.hu

30 479 1476

 

Középiskolások pénzügyi kultúrája felmérés eredményeinek összefoglalója itt olvasható

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.