SZTE Info

Sajtómeghívó TÁMOP-projekt zárórendezvényre

A Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet közös, „Szuperszámítógép, a nemzeti virtuális laboratórium” című TÁMOP-projektjének zárórendezvényére 2014. október 31-én (pénteken) 10 órától kerül sor.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Regionális Tudástranszfer és Szolgáltató Központ 2. emeleti Díszterem (Szeged, Dugonics tér 13.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A helyszínen 10 órakor sajtótájékoztató keretében a projekt résztvevőivel interjút lehet készíteni.


Egy később egyeztetett időpontban lehetőség nyílik a szuperszámítógép Árpád téri géptermének látogatására. Fotós, rádiós és újságíró kollégák jelentkezését várjuk az alábbi elérhetőségen 2014. október 30. 15 óráig:


Csiszár József

Projektmenedzser

e-mail: csiszar.jozsef@gmf.u-szeged.hu


A hívatalos sajtómeghívó itt megtekinthető


ACULATI_ELEMinfoblokk_kedv_final_CMYK__ESZA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.