SZTE Info

Sajtómeghívó - Színházi Nyílt Nap

Nyitott kapukkal, kulisszatitkokkal, kivételes premierrel várja a Szegedi Tudományegyetem polgárait a Szegedi Nemzeti Színház 2014. október 15-én. E napon 11 órakor az SZTE rektora, Szabó Gábor és a színidirektor Gyüdi Sándor nyitja meg az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál szép hagyományú programját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


nyilt_nap_kepeslap_szoro_2014nyilt_nap_kepeslap_szoro_20142

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.