SZTE Info

Sajtómeghívó Nobel-előadásokra

A 2014. évi Nobel-díjasok munkájának szegedi vonatkozásait 2014. október 21-én és 28-án 17 órától előadáson mutatja be a Szegedi Tudományegyetem az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ (Szeged, Dóm tér 13.) nagytermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

 

A 2014. évi Nobel-díjasok munkájának szegedi vonatkozásait 2 előadással mutatja be a Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE ÁOK és az SZTE TTIK kutatói ugyanis a Nobel-díjjal elismert módszerekkel, műszerekkel dolgoznak.

 

2014. október 21-én (kedden) 17 órakor az SZTE ÁOK Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ (Szeged, Dóm tér 13.) előadótermében „Az agy navigációs rendszere, azaz hogyan találunk haza” címmel Dr. Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének egyetemi adjunktusa előadásában ismerteti a 2014. évi orvosi Nobel-díj legfontosabb eredményeit és jelentőségét.

2014. október 28-án (kedden) 17 órakor az SZTE Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ (Szeged, Dóm tér 13.) előadótermében Dr. Erdélyi Miklós, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékén egyetemi adjunktusa tart előadást, melyben ismerteti a 2014. évi kémiai Nobel-díj legfontosabb eredményeit és jelentőségét.

 

Az úgynevezett Nobel-előadások időpontja:

2014. október 21. és 2014. október 28., 17 órától

 

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar,

Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ (Szeged, Dóm tér 13.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.