SZTE Info

SAJTÓMEGHÍVÓ - „TELe-MEDICINA technológiák és kutatások” – kiállítás és előadássorozat


Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központ, Kiállítótér
6722 Szeged, Ady tér 10.
Megnyitó időpontja: 2014. szeptember 04. 9:30

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stroke-betegek rehabilitációjában, a Parkinson-kór észlelésében, a ma még mindig megmagyarázhatatlan hirtelen csecsemőhalál miatt oly fontos csecsemő légzésfigyelésben, valamint a női meddőség kezelésében is támogathatják a gyógyítást és a megelőzést azok a Szegedi Tudományegyetemen kifejlesztett eszközök, amelyeket konferenciával egybekötött kiállításon ismerhetnek meg az érdeklődők. Sajtónyilvános programként a kiállítás 2014. szeptember 04-én (csütörtökön) 9:30 órakor nyílik, a konferenciát 11:00 – 15:30 óra között rendezik a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) kiállítási terében és alagsorában (Szeged, Ady tér 10. ).


A hivatalos meghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.