SZTE Info

Sajtómeghívó - Ösztöndíjak átadása a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar épületében (Szeged, Kálvária sgt. 1.) 2014. szeptember 5-én (pénteken) 15 órától szervezik meg az ösztöndíjátadó ünnepséget, ahol a vállalati partnerekkel együtt nyújtják át a kar vezetői az ösztöndíjas hallgatóknak az oklevelet. Az ünnepség előtt interjúlehetőséget biztosítanak az érdeklődő újságíróknak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtónyilvános ünnepség témája:


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán harmadik éve működő ösztöndíjprogram mindezidáig egyedülálló a hazai felsőoktatásban. A kar vállalati és alapítványi partnerei segítségével kialakított program mostanra száznál több, a szegedi önköltséges képzésben részt vevő, tehetséges közgazdászhallgatót segít tanulmányai során.


2014-től a kar öregdiákjai is támogatják a jövő közgazdászait: az 1999-ben végzett évfolyam tagjai Alma mater ösztöndíjat alapítottak.


Az ünnepségen az ösztöndíj-pályázatok nyertesei veszik át az ösztöndíjak alapítóitól oklevelüket. Az ünnepséget megelőzően a sajtó képviselőinek lehetőségük van az ösztöndíjak alapítóit a pályázatok elbírálása során szerezett tapasztatóikról, motivációjukról, illetve a gazdasági szektor és a felsőoktatás közötti együttműködési lehetőségekről kérdezni.



A hivatalos sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.