SZTE Info

Sajtómeghívó - Miháltz István Emlékkonferencia és jubileumi köszöntők

Az SZTE Földtani és Őslénytani Tanszék 4 jelentős tanár egyéniségének jubileumára konferenciával, és köszöntő kötettel emlékezik 2014, szeptember 26-án (pénteken) 11 órától a tanszéki nagy előadóteremben (Szeged, Egyetem u. 2.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Konferenciával emlékeznek az 50 éve elhunyt Miháltz István geológusra, a szegedi egyetem földtani intézetének alapító tanszékvezető egyetemi tanárára 2014. szeptember 26-án az SZTE Természettudományi- és Informatikai Kar Földtani és Őslénytani Tanszék Földtudományi nagyelőadójában. A konferenciát 11 órakor Karsai Krisztina, tanszékvezető egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem megbízott oktatási rektorhelyettese nyitja meg. A program arra is alkalmat ad, hogy köszöntsék a 80 éves Molnár Béla professzor emeritust, valamint Szónoky Miklós nyugalmazott egyetemi docenst, aki idén lett 75 éves, továbbá a most 60 éves Geiger János tanszékvezető-helyettes egyetemi docenst.

 

Időpont: 2014. szeptember 26. (péntek) 11 óra

 

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Természettudományi- és Informatikai Kar Földtani és Őslénytani Tanszék, Földtudományi nagyelőadó

(Szeged, Egyetem utca 2-6. első emelet)


 

A konferencia részletes programja itt elérhető


Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó, Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.