SZTE Info

Sajtómeghívó

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar 23 millió forintból korszerűsítette a déli klinikakertbeli sportközpontját. A megújult létesítményt 2014. szeptember 13-án (szombaton) 8 óra 30 perckor avatják fel, majd teniszversennyel ünneplik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!


Korábban több fórumon láttak napvilágot aggodalmak azzal kapcsolatban, hogy az SZTE ÁOK (SZOTE) Sportpálya a nagyszabású klinikai beruházások miatt megszűnik, de ezek a félelmek nem bizonyultak reálisnak. Sőt, az idén 40 éves sportcentrum megújulva várja a sportolni vágyókat! A renoválás az új salakburkolatot, a kerítést és a hálókkal felszerelt teniszpályák mellett érintették a kosárlabdapályákat is.

További információ: www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-szeptember/teniszversennyel

 

A SZTE ÁOK klinikakertbeli megújult sportközpontját

2014. szeptember 13-án (szombaton) 8 óra 30 perckor avatják fel.

 

Köszöntőt mond: Bari Ferenc, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja.

Az SZTE ÁOK klinikakertbeli sportközpontjának a megújulását teniszversennyel ünneplik.

Cím: Szeged, Állomás utca 2. (bejárat a déli klinikakertnek a Tisza Lajos körút felőli kapuján).

A sajtónyilvános eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Újszászi Ilona
SZTE Média Centrum vezető
SZTE szóvivő
mobil: +36 70 333 86 54
e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.