SZTE Info

Sajtómeghívó

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar 23 millió forintból korszerűsítette a déli klinikakertbeli sportközpontját. A megújult létesítményt 2014. szeptember 13-án (szombaton) 8 óra 30 perckor avatják fel, majd teniszversennyel ünneplik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!


Korábban több fórumon láttak napvilágot aggodalmak azzal kapcsolatban, hogy az SZTE ÁOK (SZOTE) Sportpálya a nagyszabású klinikai beruházások miatt megszűnik, de ezek a félelmek nem bizonyultak reálisnak. Sőt, az idén 40 éves sportcentrum megújulva várja a sportolni vágyókat! A renoválás az új salakburkolatot, a kerítést és a hálókkal felszerelt teniszpályák mellett érintették a kosárlabdapályákat is.

További információ: www.u-szeged.hu/sztehirek/2014-szeptember/teniszversennyel

 

A SZTE ÁOK klinikakertbeli megújult sportközpontját

2014. szeptember 13-án (szombaton) 8 óra 30 perckor avatják fel.

 

Köszöntőt mond: Bari Ferenc, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja.

Az SZTE ÁOK klinikakertbeli sportközpontjának a megújulását teniszversennyel ünneplik.

Cím: Szeged, Állomás utca 2. (bejárat a déli klinikakertnek a Tisza Lajos körút felőli kapuján).

A sajtónyilvános eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Újszászi Ilona
SZTE Média Centrum vezető
SZTE szóvivő
mobil: +36 70 333 86 54
e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.