SZTE Info

Meghívó sajtótájékoztatóra - Újabb SZTE-siker a legfrissebb nemzetközi felsőoktatási toplistán!

A friss QS World University Rankings részleteit, a Szegedi Tudományegyetem helyezését és toplistás eredményeit sajtótájékoztatón ismerteti Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese 2014. szeptember 17-én (szerdán), 10 órakor az SZTE József Attila Tanulmány i és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.), a megújult TIK Cafe kávéházi terében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

 

 

A világ egyik legelismertebb, felsőoktatási, egyetemi tevékenységeket minősítő cége, a brit Quacquarelli Symonds (QS) a világ 800 legjobb egyetemét rangsorolja. A QS World University Rankings legfrissebb eredményeit több hullámban, így például 2014. szeptember 16. napján késő délután a Prágában tartott nemzetközi felsőoktatási kiállításon jelentik be.

 

A friss QS World University Rankings részleteit,

a Szegedi Tudományegyetem helyezését és toplistás eredményeit

 

sajtótájékoztatón ismerteti

 

Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese

 

2014. szeptember 17-én (szerdán), 10 órakor

 

az SZTE József Attila Tanulmány i és Információs Központban

(Szeged, Ady tér 10.),

 

a megújult TIK Cafe kávéházi terében.

 

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

Információ:

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54,

e-mail: szovivo@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.