SZTE Info

Sajtómeghívó

A Szegedi Tudományegyetem 2014. július 14-25. között rendezi meg a „LAMELIS 2014 Lasers in Medicine and Life Sciences” című nyári iskola keretén belül, Európai Uniós (TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 jelű) projekt bevonásával kéthetes program-sorozatát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem / Uram!A nyári iskola célja, hogy jeles külföldi és hazai előadók bevonásával megismertesse a hallgatókat a lézerek orvos- és élettudományi célú fölhasználási lehetőségeivel. A 2014. július 14-25. között zajló rangos programnak az SZTE Fizikus Tanszékcsoport Budó Ágoston előadóterme ad otthont. A nyári iskolát a SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatika Intézet szervezte, a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 projekt támogatásával.


A Szegedi Tudományegyetem „LAMELIS 2014 Lasers in Medicine and Life Sciences” programjáról, jelentőségéről, szakmai érdekességeiről Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE Rektora, Prof. Dr. Bari Ferenc az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja, az SZTE SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet vezetője, valamint a projekt szakmai vezetőségének képviseletében Dr. Kovács Attila tart sajtótájékoztatót, 2014. július 14-én (hétfőn) 10 órakor a Budó Ágoston előadóteremben. A megnyitó után az előadók interjút adnak a sajtó képviselőinek a nyári iskola részleteiről. Ezután 11 órától tart előadást Prof. Dr. Szabó Gábor Rektor úr, „Lasers at the University of Szeged – Milestones and Precious Pebbles” címmel.


Időpont: 2014. július 14. (hétfő) 10 óra
Helyszín: SZTE Fizikus Tanszékcsoport Budó Ágoston előadóterme
(Szeged, Dóm tér 9.)


Program:

Prof. Dr. Szabó Gábornak, az SZTE Rektorának, Prof. Dr. Bari Ferencnek, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánjának, az SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatika Intézet vezetőjének és Dr. Kovács Attila szakmai vezető helyettesnek sajtótájékoztatója a Szegedi Tudományegyetem „LAMELIS 2014 Lasers in Medicine and Life Sciences” nyári iskoláról.


Az SZTE „LAMELIS 2014 Lasers in Medicine and Life Sciences” sajtóprogramjára tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk az újságírókat, a média, a szerkesztőségek munkatársait!


Üdvözlettel:


Újszászi Ilona
SZTE Egyetemi Kiadó, Médiacentrum-vezető
SZTE-szóvivő
mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: szovivo@rekt.szte.hu


A hivatalos sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.