Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó

Sajtómeghívó

2014. július 04.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és az ELI-HU Nonprofit Kft. az „ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt 1. fázis” című GOP-1.1.1-12/B-2012-0001 azonosítószámú projekt sajtónyilvános programja: Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója aláírja a két intézmény közötti együttműködési megállapodást 2014. július 7-én (hétfőn) 10 órakor az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) földszinti 5. termében.
 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ELI – Extreme Light Infrastructure, az Európai Unió kutatási nagyberendezéseinek egyike magyar közreműködéssel jön létre Szegeden. Ez lesz a világ egyik első olyan kutatóközpontja, ahol a fény és az anyag kölcsönhatását a lehető legrövidebb időtartamok, jelenleg attoszekundumos fényimpulzusok mentén lehet majd vizsgálni.


A Kormány az Új Széchenyi Terv keretében a Nemzeti Programok között támogatja a csongrádi megyeszékhelyen megvalósuló innovációs projektet, amelynek végrehajtását annak rendkívüli jelentősége miatt közvetlenül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyeli. Az Új Széchenyi Terv Nemzeti Programjai ugyanis olyan nagyprojekteket foglalnak magukban, amelyek számottevő közösségi hasznot hoznak és minden régióra hatással vannak.


Az ELI-HU Nonprofit Kft. ezúton tisztelettel meghívja Önt az „ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt 1. fázis” című GOP-1.1.1-12/B-2012-0001 azonosítószámú projekt sajtótájékoztatójára, amelyen Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora aláírja a két intézmény közötti együttműködési megállapodást.


A sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek