SZTE Info

SZTE Innovációs Nap 2014 – ahol egyetemi és vállalati szakemberek vitathatják meg az innováció aktuális kérdéseit

Az SZTE Innovációs Nap programjainak 2014. április 10-én (csütörtökön) az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) épülete (6722 Szeged, Ady tér 10.) ad helyet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága idén is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot. A rendezvény célja, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit, oktatókat, kutatókat, valamint társintézmények és vállalati partnereink innováció iránt érdeklődő szakembereit.

 

A rendezvénynek 2014. április 10-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) (6722 Szeged, Ady tér 10.) ad helyet.

 

A rendezvényen egyetemi és vállalati vezetők osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. Az előadások során olyan problémák és kihívások kapnak hangsúlyt, amelyekkel az innovációs és technológia transzfer folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell mindennapi tevékenységeik során.

 

Az idei évben vállalatok és állami szervezetek szakemberei egyaránt képviseltetik magukat, többek között részt vesz a rendezvényen a Magyar Telekom Nyrt., a V-csoport Menedzsment Kft., valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH). A program délutáni részében az SZTE Innovációs Nap vendégei részt vehetnek az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) start-up délutánján, vagy az ezzel párhuzamosan zajló zártkörű Felsőoktatási Technológia Transzfer Fórum megbeszélésen.

 

A programok között a TIK kiállítási terében érdekes tudományos bemutatókon lehet részt venni. A bemutató mellett egy tudományos vitrinkiállítás is megtekinthető lesz, amely a Szegedi Tudományegyetem ipari együttműködéseinek kutatás-fejlesztési eredményeit mutatja be a látogatók számára.

 

A programokon való részvétel ingyenes, azonban az infrastrukturális korlátok miatt regisztrációhoz kötött. További részletek megtekinthetőek a rendezvény hivatalos felületén:

www.u-szeged.hu/SzteInnovaciosNap2014


A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0035 számú, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című pályázat keretein belül valósul meg.


„Vágj bele! Kezdj vállalkozni!” – Start Your Businessuszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.