SZTE Info

Sajtómeghívó - Mérnöki-műszaki konferencia az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság szervezésében rendezik meg 2014. április 25-én a hagyományos nemzetközi ICoSTAF mérnöki-műszaki konferenciát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mérnöki-műszaki konferencia az SZTE-n


Tisztelt Hölgyem/Uram!

 


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság szervezésében rendezik meg 2014. április 25-én a hagyományos nemzetközi ICoSTAF mérnöki-műszaki konferenciát.

 

A kétévente sorra kerülő nagyszabású ICoSTAF konferencia célja a kutatók és az ipari szereplők találkozása, a kutatási eredmények és az ipari információk cseréje. A rendezvény nemzetközi, hivatalos nyelve az angol. Az eseményt 10 órakor Keszthelyi-Szabó Gábor, az SZTE Mérnöki Kar dékánja és Dékány Imre, a Szegedi Akadémiai Bizottság elnöke nyitja meg, majd 10.30-kor plenáris előadást tart Neményi Miklós, az MTA levelező tagja (Nyugat-Magyarországi Egyetem) és Alexander Prange mikrobiológus (Németország, Niederrhein University of Applied Sciences). 11.30-kor kezdődik a poszterszekció, majd délután 14 és 17 óra között több szakmai szekcióban – élelmiszer-tudományi, élelmiszer-technológiai, agrárökonómiai, műszaki, bio- és környezettechnológiai – mutatják be eredményeiket a részt vevő magyar és külföldi szakemberek, köztük a Mérnöki Kar legtehetségesebb hallgatói is.

 

Időpont: 2014. április 25. (péntek) 10.00-17.00

Helyszín: SZTE Mérnöki Kar

(Szeged, Mars tér 7.)

 

A részletes programot lásd a csatolt meghívóban!

 

A helyszínen interjúkészítési lehetőség biztosított a szervezőkkel, előadókkal a 10 órai megnyitóhoz kapcsoldóan, illetve azt megelőzően.

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.