SZTE Info

Sajtómeghívó - Konferencia a klímapolitikáról

„Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe” címmel rendez konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet és a EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Konferencia a klímapolitikáról

 
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A rendezvény fő célja, hogy felkeltse azok érdeklődését, akiket foglalkoztat a klímapolitika globális, európai és hazai kontextusban. Az eseményen a klímaváltozás elleni küzdelem szempontjából értékelik azokat az elérendő célokat és megtett lépéseket, melyek európai szinten is a jövőképet formálják. Különböző területekről érkező és különböző szempontból közelítő szakemberek vitatják meg ezen globális kihíváshoz kapcsolódó és egyben mindannyiunk életét befolyásoló kérdéseket.

A konferenciát Trócsányi László, a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet igazgatója nyitja meg, délelőtt plenáris előadásokra, délután pedig kerekasztal-beszélgetésre kerül sor.

 

Időpont: 2014. április 24. (csütörtök) 10.00-15.00

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra Informatórium

(6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.)

 

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Online regisztráció: www.u-szeged.hu/irsi/ed (Aktualitások menüpont)

E-mail: lkardos@irsi.u-szeged.hu (Kardos Lili)

Telefon: 62/544-242

 

A részletes programot lásd a csatolt meghívóban!

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.