SZTE Info

Sajtómeghívó - Átadják az SZTE Füvészkert új trópusi üvegházát

Időpont: 2014. április 26. (szombat) 11:00

Helyszín: SZTE Füvészkert (Szeged, Lövölde út 42.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Átadják az SZTE Füvészkert új trópusi üvegházát


Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkert régi, korszerűtlen meleg égövi üvegháza helyén közel 250 millió forintos beruházás eredményeként immár egy két részre osztott, több mint 500 négyzetméteres és legalább 7,5 méteres belmagasságú új trópusi üvegház áll, melynek egyik felében a melegebb, nagy páratartalmat igénylő növények, másikban a száraz környezetet igénylő, sivatagos vidékhez alkalmazkodott növények kaptak helyet.

A megújult trópusi üvegházát 2014. április 26-án 11 órakor nyitják meg. Köszöntőt mond Németh Anikó, az SZTE Füvészkert igazgatója, Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Az esemény az SZTE Füvészkert és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által szervezett Föld Napja keretében, az Egyetemi Tavasz programsorozaton belül zajlik.

 

Időpont: 2014. április 26. (szombat) 11:00

 

Helyszín: SZTE Füvészkert (Szeged, Lövölde út 42.)

 

 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.