SZTE Info

Sajtómeghívó - Tájékoztató a Fulbright-ösztöndíjakról

A Magyar Fulbright Bizottság 2014-ben is meghirdeti az Egyesült Államokba szóló tanulmányi, oktatói és kutatói ösztöndíjakat. A Szegedi Tudományegyetemen ismertető előadását tartanak a Fulbright-programról és a pályázási folyamatról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

A Magyar Fulbright Bizottság ügyvezető igazgatója, Jókay Károly tart tájékoztató előadást a szegedi egyetemen a Fulbright-programról és a pályázati feltételekről. A tájékoztatót Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese nyitja meg. Az amerikai Fulbright-ösztöndíjasokon kívül Szegedre látogat az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének képviseletében Karyn A. Posner-Mullen közkapcsolati tanácsos és Dimitri Tarakhovsky kulturális attasé is.

 

Időpont: 2014. március 26. (szerda) 11:00

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal épület földszint V. terem

(Szeged, Dugonics tér 13.)


 

Az eseményre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.szte.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.