Bezár

Sajtóarchívum

Kínai hallgatók kapnak diplomát hétfőn a Szegedi Tudományegyetemen

Kínai hallgatók kapnak diplomát hétfőn a Szegedi Tudományegyetemen

2013. január 11.

A KAPU együttműködési és csereprogram keretében nyolc kínai hallgató vett részt féléves képzésben a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Tisza-parti tanulmányaik lezártával január 14-én kapják meg oklevelüket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tavaly szeptember közepén nyolc hallgató érkezett Szegedre a Sanghaji Politikatudományi és Jogi Egyetemről, hogy féléves angol nyelvű képzési programban vegyen részt az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán. A kínai fiatalok európai és magyar perspektívából tekintették át a jogtudomány, a nemzetközi tanulmányok, a politikatudomány és a munkaügyi kapcsolatok aktuális kérdéseit. Az elméleti órák mellett az angol nyelvi és kommunikációs készségeiket fejlesztő kurzusokon is részt vettek, s a heti tantermi foglalkozásokat kiegészítendő rendszeres időközönként előadásokat hallgathattak szegedi és vendégelőadóktól olyan izgalmas témákról, mint a magyar külpolitikai prioritásai, az alkotmánybíráskodás jövője vagy éppen a kriminálpolitika kihívásai. A házigazdák ezenkívül tanulmányi kirándulásokon mutatták be a sanghaji diákoknak Magyarország természeti, történelmi és kulturális örökségét. A csereprogram egyébként annak a tágabb intézményközi együttműködésnek a szerves részét képezi, amely a felek reményei szerint hozzájárul majd a rendszeres hallgatói és oktatói mobilitás kialakulásához, közös kutatási és oktatási projektek fejlesztéséhez.

A nyolc kínai hallgató 2013. január 14-én (hétfőn) 10 órai kezdettel ünnepélyes keretek között veszi át oklevelét az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar kari tanácstermében (Tisza Lajos krt. 54.). Az eseményen jelen lesz és beszédet mond Kína magyarországi nagykövetségének oktatási referense, valamint Ujhelyi István, a Parlament alelnöke, a szegedi egyetemi Konfuciusz Intézet társadalmi vezető testületének elnöke, illetve Szabó Imre, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar dékánja is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek