SZTE Info

IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny

A IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny kerül megrendezésre 2010. március 23–28. között a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc Hangversenytermében (Szeged, Tisza Lajos krt. 79–81.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A verseny célja, hogy a zongora szakos hallgatók és ifjú művészek Bartók Béla szülővárosa – Nagyszentmiklós – közelében, Szegeden bemutatkozhassanak. Már évek óta tartalmas kapcsolatot ápol a két város, melyet e verseny is tovább gazdagít. További cél, hogy a tehetséggondozáson túl pódiumlehetőséghez juttassuk az arra legméltóbb muzsikusokat.

A verseny háromfordulós. Az elődöntőben és a középdöntőben szóló műveket, a döntőben egy versenyművet kell előadni.

Jelentkezhet bármely ország fiatal zongoristája, aki 1978. január 1. után született.

Jelentkezési határidő: 2010. február 1.

A jelentkezési lapot a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának címére kérjük visszaküldeni (Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar, 6701 Szeged, Pf. 33), vagy csatolt fájlként e-mailben elküldeni Verbai Katalin részére a verbai@music.u-szeged.hu email-címre.

A jelentkezési lap a Zeneművészeti Kar honlapjáról is letölthető: www.music.u-szeged.hu

Érvényes útlevelet, kérjük, minden résztvevő hozzon magával.

A jelentkezés pontos feltételeit és a részletes program a csatolt dokumentumban található.

 

Program

Versenyfelhívás

Versenyfelhívás angol nyelven

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.