SZTE Info

Meghívó a Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kialakításáról szóló sajtótájékoztatóra

A Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kialakításáról Sajtótájékoztatón számolnak be a szakemberek 2013. december 17-én, (kedden) 14 órakor Szegeden, az SZTE Klinikakertben.
(A 265 ágyas új klinikai tömb szomszédságában felállított geotermikus kútfúró berendezésnél. Megközelíthető az Oldal utca felőli teherkapun keresztül.) A sajtótájékoztató résztvevői megtekinthetik a visszasajtoló kút kialakításával kapcsolatos munkát a helyszínen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Folytatódik az SZTE geotermikus projektje.

Szeged egyik legjelentősebb megújuló energia hasznosítási projektjeként geotermikus alapú fűtésrendszer épül ki Szeged Megyei Jogú Város, a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Kutatóközpont 36 intézménye számára.

A projekt keretében egy szegedi és egy újszegedi termálkör látja el a konzorciumi partnerek különböző intézményeit, épületeit.

 

A Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kialakításáról

Sajtótájékoztatón számolnak be a szakemberek

 

2013. december 17-én, (kedden) 14 órakor

 

Szegeden, az SZTE Klinikakertben.

(A 265 ágyas új klinikai tömb szomszédságában felállított geotermikus kútfúró berendezésnél. Megközelíthető az Oldal utca felőli teherkapun keresztül.)

 

A sajtótájékoztató résztvevői megtekinthetik a visszasajtoló kút kialakításával kapcsolatos munkát a helyszínen.

 

A szervezők kérik, részvételi szándékát jelezze az info@geosz.hu e-mail címen, vagy a 06-30/565-9592-es telefonszámon is.

 

A Sajtótájékoztató részletes programja a csatolt dokumentumban olvasható.

 

 

 

 

 

További információért forduljon bizalommal Újszászi Ilonához, az SZTE sajtószóvivőjéhez, elérhető a +36 70 333 86 54 számon!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.