Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - „Az oktató levéltárhoz szükséges virtuális pontok kialakítása a Szegedi Tudományegyetem Levéltárában” című TIOP-projekt zárósajtótájékoztatóra

Sajtómeghívó - „Az oktató levéltárhoz szükséges virtuális pontok kialakítása a Szegedi Tudományegyetem Levéltárában” című TIOP-projekt zárósajtótájékoztatóra

2013. július 03.

2013. július 5-én (pénteken) 10 órakor az SZTE Rektori Hivatal II. emeleti 229. számú tárgyalójában „Az oktató levéltárhoz szükséges virtuális pontok kialakítása a Szegedi Tudományegyetem Levéltárában” című TIOP-projekt záró sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Partnerünk, Tisztelt Újságíró Kolléga!


A TIOP 1.2.2.11/1-2012-0056. számú pályázat eredményeként 9.474.314 forintot fordíthattak az SZTE Egyetemi Levéltár informatikai fejlesztésére, többek között szervergépet, kutatók számára notebookokat, multifunkciós színes lapolvasó-nyomtató-fénymásolót, illetve vak és alig látó emberek számára képernyőolvasó szoftvert és könyvszkennert is beszereztek. Modern és nagy kapacitású eszközparkot hoztak létre a levéltári kutatóforgalom kiszolgálására, valamint a levéltár közművelődési tevékenységének (például konferenciák, iskolai kiszállások, múzeumi majálisok) végzésére.

 

Az intézmény célja, hogy az egyetem számára különösen fontos beiskolázási bázisként szolgáló szegedi középiskolák megismerjék az egyetem gazdag, nemcsak Szeged városának, de az egész Dél-Alföld 20. századi történetének szerves és meghatározó részét képező egyetemtörténetet, az egyetem kiváló professzorainak gazdag életútját, a városképi jelentőségű egyetemi épületek és az egyetemi ifjúsági egyesületek históriáját. A dokumentumokon keresztül nemcsak történeti, forráselemzési ismeretekre és gyakorlatra tehetnek szert a középiskolások, de szülővárosuk iránti kötődésük is erősödik.

 

A sajtótájékoztatóra hivatalos Karol Biernaczki, a Csongrád Megyei Levéltár igazgatója is, ugyanis 2013-ban az egyetemi levéltár illetékességből átveszi a megyei levéltárban őrzött egyetemi iratanyagot.

 

Köszönjük szíves érdeklődésüket!

 

További információért forduljon bizalommal Újszászi Ilonához, az SZTE szóvivőjéhez, mobil: +36703338654!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek