SZTE Info

Kínai-Magyar Üzleti Fórum a Szegedi Tudományegyetemen

11 szakmai területről több mint 30 kínai vállalat, közel 40 kínai üzletembere érkezik 2013. július 4-én (csütörtökön) 13 órakor a Szegedi Tudományegyetemre az észak-kínai Tianjin tartományi jogú városából, hogy gazdasági partnerekre találjon Szegeden és a dél-alföldi régióban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az észak-kínai Tianjin a Kína Népköztársaság négy tartományi jogú városának egyike, az ország egyik legfejlettebb gazdasági központja. A város üzletember-delegációja első alkalommal érkezik Magyarországra. Július 3-án a Parlamentben szervezett Gazdasági Fórumon vesznek részt, majd július 4-én – Budapest mellett kizárólag Szegeden – a Szegedi Tudományegyetemen mutatkoznak be és keresnek magyarországi partnereket.

A Tianjin városból érkező kínai delegáció vezetőit fogadja Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

A Kínai-Magyar Üzleti Fórumnak az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK, Szeged, Ady tér 10., I. és II. előadó terem) ad otthont. A kínai és magyar üzletemberek kerekasztal-beszélgetéseit követően, a program részeként

a szegedi universitas K+F projektjeit Varró András professzor, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese mutatja be 2013. július 4-én 14 óra 30 perckor.

 

(Ez az előadás sajtónyilvános. Ezt követően – várhatóan 14 óra 50 perctől – a sajtó képviselői számára lehetőség nyílik interjúk készítésére a Kínai-Magyar Üzleti Fórumról.)

 

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!

A Szegedi Tudományegyetemen a TIK termeiben rendezett kínai-magyar üzleti fórumra 2013. július 4-én 14 óra 30 perctől tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

További információért forduljon bizalommal Újszászi Ilonához, az SZTE szóvivőjéhez, mobil: +36703338654!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.